Kend Dit Folketing

I 2018 lancerede vi en ny hjemmeside som giver unikke indsigter i, hvad der foregår i folketingssalen. Formålet med siden er at styrke kendskab til og viden om, hvad vores politikere rent faktisk laver i folketinget – og hvordan det har ændret sig over tid - så dansk politik ikke drukner i hurtige overskrifter og tweets.

Hjemmesiden Kend Dit Folketing har særligt fokus på at gøre politik tilgængeligt for unge og politisk interesserede i øvrigt, så vi tror og håber, at I vil finde den både interessant og relevant for jer. Hvis I har lyst, så må I meget gerne hjælpe os med at sprede budskabet om hjemmesiden.

Kend Dit Folketing giver indsigter i, hvordan MF’erne (medlemmer af folketinget) taler om forskellige politiske emner, hvordan partierne stemmer, hvem der stemmer sammen og hvilke partier der laver alliancer med hinanden.

Hjemmesiden bygger på data fra Folketingssalen fra 2011: Taler, stemmemønstre og lovforslag/beslutningsforslag. Al denne viden kommunikeres visuelt, så den er let tilgængelige for målgruppen.

Kend Dit Folketing er lavet af Analyse & Tal i samarbejde med Altinget og Google Digital News Innovation Fund.

Besøg websiten